Wie zijn wij?

David Vandeput

David Vandeput

Ik heb mijn kinesitherapie diploma behaald in 1989 en vervolgens ben ik me gaan specialiseren in de Musculoskeletale Kinesitherapie. Ik ben sinds 1995 een gediplomeerde en erkende Manueel Therapeut. Nadien ben ik aan de Otago University in Nieuw Zeeland de McKenzie Methode gaan studeren en sinds 2007 ben ik verbonden met het Internationaal McKenzie Intituut als internationaal docent. Ik ben aangesteld aan de KULeuven als wetenschappelijke medewerker en heb in 2017 een Master in Science aan Dundee University afgerond als onderzoeker binnen de kinesitherapie. Tevens ben ik bestuurslid in de Wetenschappelijke Vereniging van Vlaamse Kinesitherpeuten en ben ik gemandateerd in de redactieraad voor Evidence Based Practice Net. In 1991 was ik mede-oprichter van de Kinepraktijk Vandeput. Mijn werk en passie in deze praktijk is altijd mijn hoofdactiviteit geweest.

 

 

Lut Nysen

Lut Nysen

Ik studeerde in 1988 af als Master in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie aan de KULeuven met als specialisatie Pediatrische Revalidatie. In 1991 behaalde ik het postgraduaat Neurological Developmental Treatment waardoor ik gediplomeerde Bobath-therapeute voor kinderen ben. Ondertussen heb ik bijna 30 jaar ervaring in het behandelen van motorische, neuromotorische en andere ontwikkelingsproblemen bij kinderen van alle leeftijden. Ik werk sinds 26 jaar in de Kinepraktijk Vandeput en ben er mede-zaakvoerder. Ik combineer deze deeltijdse activiteit al jaren met mijn kinesitherapeutische job binnen Dienstencentrum Ter Engelen.

 

 

Jordy Peulen

Jordy Peulen

In 2018 studeerde ik af als “Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen bij Musculoskeletale Aandoeningen” aan de KULeuven. Vervolgens heb ik mij verdiept in de "Mechanische Diagnose en Therapie" (McKenzie methode) en behaalde ik in 2020 mijn accreditatie als junior Mckenzie therapeut. Sinds 2021 ben ik ook manueel therapeut en vervolledigde ik het “postgraduaat in de gevorderde musculoskeletale revalidatie: manuele therapie” aan de KULeuven. Verder ben ik bijkomend opgeleid tot “Claudicatio Therapeut”. Dit houdt in dat ik gesuperviseerde staptherapie aanbiedt voor mensen met Claudicatio Intermittens (ook wel etalagebenen genoemd). Ik ben ook projectleider van het nazorgprogramma van onze praktijk. Met dit project willen wij onze patiënten begeleiden in het aannemen van sportieve gewoontes die blijven standhouden zelfs nadat het kinesitherapeutisch traject is afgerond. Om steeds hoogwaardige kinesitherapie te kunnen verlenen volg ik extra opleidingen en bijscholingen. Zo verdiep ik mij momenteel vooral in schouderproblematieken.

 

Annelies Stouten

Annelies Stouten

In 2016 studeerde ik af aan de KULeuven als “Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen”. Aansluitend behaalde ik het “postgraduaat in de gevorderde musculoskeletale revalidatie: manuele therapie”, ook aan de KU Leuven. Vervolgens behaalde ik mijn accreditatie in de "Mechanische Diagnose en Therapie" (McKenzie methode). Ik heb mij ook verdiept in de neurologische en geriatrische revalidatie door het volgen van diverse bijscholingen. Ik ben expert bij het expertisecentrum val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV), een organisatie die opdrachten uitvoert rond het thema valpreventie bij zowel thuiswonende als in woonzorgcentra verblijvende 65-plussers. Ik ben ook ondervoorzitter van de Wetenschappelijke Vereniging voor Vlaamse Kinesitherapeuten (W.V.V.K.), een vereniging die kinesitherapeuten wil informeren over de recentste wetenschappelijke ontwikkelingen op gebied van kinesitherapie.

Julie

Julie Cappuyns

Ik ben in 2019 afgestudeerd aan de KULeuven als “Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen”. Mijn ervaring deed ik op tijdens mijn stages in Leuven en Limburg. Tijdens één van deze stages ben ik bij Kinepraktijk Vandeput terecht gekomen waar ik als kinesitherapeute en manueel therapeute aan de slag ben.
In 2020 behaalde ik de postgraduaatsopleiding Manuele therapie aan de Ugent.
Verder ben ik mij ook aan het verdiepen in de handtherapie, zo heb ik in 2022 de opleiding Handtherapie aan The Hand Academy in Amsterdam gevolgd en behaald. Hierdoor kan u met hand-, pols- en elleboogklachten bij mij terecht.

 

 

Manuele therapie

Een gestoorde bewegingsvrijheid en/of pijnklacht kan je levenskwaliteit aanzienlijk doen dalen. Samen werken we aan een duurzame oplossing voor uw probleem!

Certified McKenzie Clinic

Deze methode wordt gekenmerkt door een actievere betrokkenheid van de patiënt in het genezingsproces. Zelfredzaam zijn is het doel.

Kinderrevalidatie

Alle facetten van de pediatrische kinesitherapie kunnen aan bod komen.

Revalidatie

Revalidatie is gericht op een zo groot mogelijk herstel na een trauma, een operatieve ingreep of een chronische aandoening.