Manuele therapie

Onze manueel therapeuten behaalden een diploma dat door het IFOMPT (Internationale Federatie van Manueel Therapeuten) werd gecontroleerd, voldoet aan de IFOMPT-kwaliteitsnorm (Register zie: https://www.mathera.be/nl/content/ifompt-erkende-therapeuten) en wettelijk werd vastgelegd volgens de bepalingen van de erkenningscriteria voor Bijzondere Bekwaamheden bij het Agentschap Zorg & Gezondheid.

De manueel therapeut is een erkende kinesitherapeut met als specialisatie: manuele therapie. Manuele therapie is een uitbreiding van de algemene kinesitherapie en is efficiënt voor velen (elke leeftijd, elk beroep, elke sport,...) met diverse lichaamsklachten.

De manueel therapeut zoekt , in samenspraak met u, steeds naar een efficiënte behandeling gericht op uw hulpvraag en dit op basis van de recentste wetenschappelijke evidentie.

Wervelkolom
Vrouw hoofd behandeling

"Manuele therapie,

is veel meer dan een stoornis opheffen"

Een gestoorde bewegingsvrijheid en/of pijnklacht kan je levenskwaliteit aanzienlijk doen dalen. Uw klacht wordt door de manueel therapeut geanalyseerd. Na een grondig gesprek en fysiek onderzoek wordt er samen met u, een op uw maat, behandelplan besproken. Samen werken we aan een duurzame oplossing voor uw probleem!


 

De manueel therapeut helpt je om bewegingsvrijheid terug te vinden, pijn te verminderen en onder controle te houden. De behandeling kan bestaan uit het krijgen van informatie over uw klacht, specifieke oefeningen, manuele ondersteunende technieken,... afhankelijk van uw wensen en noden.


 

lifting

Manueel therapeuten bieden je een vooruitstrevende klinische expertise. Manuele therapie helpt je om:

Beter te worden door inzicht te krijgen in uw klachten, het uitvoeren van oefeningen en/of een behandeling met ondersteunende manuele technieken

Goed te herstellen omdat we gericht zoeken naar de oorzaak en mogelijke belemmeringen van herstel die uw klachten onderhouden

Klachtenvrij te blijven door educatie, zelfredzaam te leren zijn en een algemeen verbeterde lichaamsconditie op te bouwen

extensie in stand